| Dashboard |
- Cintun Amoiyya -
Tutorial Shoutbox New Version/V3
Thursday | 8:27 PM

Assalamualaikum wbt
Olalalala ~

Hari ni I nak KETENGAHKAN masalah sorang GUEST ni, she asked me :




Ekceli darl Guest, tni dah buat tuto shoutbox macam tni, but tuto tu untuk shoutbox old version. Ngee. Takpe lah, tni buat khas untuk shoutbox yang new version/v3 :)

First of all : Pengguna Layout & Pengguna Blogskin/Template

Mesti ADA shoutbox

Shoutbox macam I ni yang old version punye.

So, bagi yang baru punya : (like this)



<!-- Begin ShoutMix -->
<iframe id="shoutmix_esyaanosri" src="http://sht.mx/esyaanosri" width="230" height="140" frameborder="0" scrolling="auto">
<a href="http://sht.mx/esyaanosri">Join the conversation at ShoutMix</a>
</iframe>
<!-- End ShoutMix -->


-Kat atas ni, code shoutbox kawan, so just replacedkan dengan korang punyer kod shoutbox ! Okey ?

-Kalau korang nak size macam dalam gambar punya, kecil dan kontot, just amik lah width dan height tu :)

- ctrl+c untuk copy sebarang kod di atas :D

p/s : RAWRRR. Takdapat ? Kasitau dekat shoutbox darl :)



Older Post | Newer Post
Amoi Next Door

Emak saya cakap :
muka saya 10% macam abah, 50% macam mak, 40% macam Amoi :)
Facebook | Tumblr
Let's Friend Human

Dah Follow ? Thanks so mash. Sorry sangat guys, kalau nak suruh AMOI follow balik, leave ur message dekat Facebook, Twitter eh. Sure 100% AMOI akan follow balik! Marah sama shoutbox tau. Buat perangai! Okey, Ciao :)
Credits
Fully Editted by: Amoi_Ninie
Skin by : Iezanh Ijan
Best View : Google Chrome