| Dashboard |
- Cintun Amoiyya -
Tutorial Tukar Warna Highlight
Monday | 10:15 PM

Assalamualaikum wbt.
Olalala !~

Berirama indahnya pantai di waktu subuh. *Jiwang kejap.
Hokay, tuto hari ini adalah untuk, tukar warna perkataan yang kita highlight. Kalau yang biasa, bila kita highlight ayat yang kita suka, dia akan jadi warna biru kan ? So, hari ni nak tuto macam mana nak buat ayat tu jadi warna lain.

LAYOUT & BLOGSKIN/TEMPLATE tuto adalah sama :-

- Dashboard > Template (untuk blogskin/template)

- Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget

Sekarang, ctrl+f kod ini : a.link {

Dah jumpa ? Then ctrl+c kod di bawah ini, then paste dekat atas a:link { tadi

::-moz-selection {
background:#000000;
color:#FFFFFF;
}
::selection {
background:#000000;
color:#FFFFFF;
}

Warna tu boleh tukar tau. Nak tukar warna ? Leh godek dekat sini . >HTMLCOLORCODES<

p/s : Takjadi kasitau dekat shoutbox. Dah jadi ? Tekan  butang follow. hehe


Older Post | Newer Post
Amoi Next Door

Emak saya cakap :
muka saya 10% macam abah, 50% macam mak, 40% macam Amoi :)
Facebook | Tumblr
Let's Friend Human

Dah Follow ? Thanks so mash. Sorry sangat guys, kalau nak suruh AMOI follow balik, leave ur message dekat Facebook, Twitter eh. Sure 100% AMOI akan follow balik! Marah sama shoutbox tau. Buat perangai! Okey, Ciao :)
Credits
Fully Editted by: Amoi_Ninie
Skin by : Iezanh Ijan
Best View : Google Chrome