| Dashboard |
- Cintun Amoiyya -
Tutorial Cursor Bertukar Bila Sentuh Blockquote
Tuesday | 10:00 AM

Assalamualaikum wbt.
Taknak cakap 'ollaa' dah ! Nak cakap Assalamualaikum je. hehe. mood : Insaf

Tuto ni untuk, bila cursor sentuh blockquote, cursor tu akan jadi bentuk lain, cube nengok yang i punyer ni haa :-

Nama saya Abu Bin Ali.

Cursor saya jadi bentuk tambah kan? kan ? kan? ok, stop.

Pengguna Layout

1. Dashboard > Design > Edit HMTL > Tick Expand Widget
2. ctrl+F kod ini : blockquote:hover {       dan       .post blockquote {
3. Copy kod di bawah ini, dan pastekan di bawah kod-kod yang anda cari tadi

Pengguna Template/Blogskin

1. Dashboard > Template
2. ctrl+f kod ini : blockquote {
3. ctrl+c kod di bawah ini, then paste di bawah kod : blockquote { tadi


cursor: crosshair;

- yang ni, jadi tanda campur macam i punye. Kalau taknak, leh copy kod dekat bawah ni. Boleh godek-godek je dekat > SINI <.

cursor: url(URL@LINK)
- PREVIEW, Then SAVE !

p/s : kalau tak jadi, kasi tau dekat shoutbox. Dah jadi, jangan segan-2 tekan butanggg follow. ^^


Older Post | Newer Post
Amoi Next Door

Emak saya cakap :
muka saya 10% macam abah, 50% macam mak, 40% macam Amoi :)
Facebook | Tumblr
Let's Friend Human

Dah Follow ? Thanks so mash. Sorry sangat guys, kalau nak suruh AMOI follow balik, leave ur message dekat Facebook, Twitter eh. Sure 100% AMOI akan follow balik! Marah sama shoutbox tau. Buat perangai! Okey, Ciao :)
Credits
Fully Editted by: Amoi_Ninie
Skin by : Iezanh Ijan
Best View : Google Chrome