| Dashboard |
- Cintun Amoiyya -
Tutorial Effect Senget Pada Blockquote
Monday | 11:16 PM

Assalamualaikum wbt.
Ollla guys !

Tuto effect senget pada blockquote bila sang cursor sentuh. Korang mesti dah tahu kan blockquote tu ape. =]

Pengguna Blogskin

1.Dashboard > Template.
- ctrl+f kod ini : blockquote:hover {
- Kalau takda, tambah bawah anak-anak kod ini : blockquote {
- contoh :-

-klik untuk tumbesaran-

- ctrl+c untuk amik kod di bawah

Pengguna Layout

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget
2. ctrl+f kod ini : .post blockquote {  ATAU   blockquote:hover {
3. ctrl+c kod di bawah ini, then pastekan di bawah kod tadi.


blockquote:hover {
     -webkit-border-radius: 36px 12px;
    -moz-border-radius: 36px 12px;
    -webkit-transform: skew(1.deg,1.5deg);
    -moz-transform: rotate(3deg);
    -webkit-transform: rotate(3deg); }
    border:2px dashed #000000;
    -moz-border-radius-topleft: 10px;
    -moz-border-radius-bottomright: 10px;
    }


PREVIEW dulu, then SAVED


p/s : Kalau takjadi, kasitau dekat shoutbox. Tata


Older Post | Newer Post
Amoi Next Door

Emak saya cakap :
muka saya 10% macam abah, 50% macam mak, 40% macam Amoi :)
Facebook | Tumblr
Let's Friend Human

Dah Follow ? Thanks so mash. Sorry sangat guys, kalau nak suruh AMOI follow balik, leave ur message dekat Facebook, Twitter eh. Sure 100% AMOI akan follow balik! Marah sama shoutbox tau. Buat perangai! Okey, Ciao :)
Credits
Fully Editted by: Amoi_Ninie
Skin by : Iezanh Ijan
Best View : Google Chrome