| Dashboard |
- Cintun Amoiyya -
Tutorial Shadow di Body
Saturday | 3:35 PM

This tuto adalah untuk meletakkan shadow di keliling body/entry dan di slider follower exactly like MINE ! mwehehe. Now here we go, babies =]

Pengguna Layout

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget.
2. ctrl+f  SALAH SATU kod ini : .content-outer { @ .content-inner {
3. ctrl+c kod di bawah ini, then paste di bawah kod yang anda ctrl+f  tadi taw :-

Pengguna Template/Blogskin

1. Dashboard > Template
2. ctrl+f kod ini : .content.inner {
3. ctrl+c kod kat bawah ni, then pastekan di bawah kod yang anda cari tadi :-


-moz-box-shadow: 0 0 15px 5px #FFFFFF;
-webkit-box-shadow: 0 0 15px 5px #FFFFFF;

kalau takjadi kod tu, abang kepada kod ini mesti boleh ^^


-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
-moz-box-shadow: 0 0 6px 6px #000000;
-webkit-box-shadow: 0 0 6px 6px #000000;
box-shadow: 0 0 6px 6px #000000;

koko tu untuk ubah warna. Kalau nak ubah, > TEKANSINI <

p/s : Hokayy, kalau takjadi kasi tau dekat shoutbox, ea sayang =]



Older Post | Newer Post
Amoi Next Door

Emak saya cakap :
muka saya 10% macam abah, 50% macam mak, 40% macam Amoi :)
Facebook | Tumblr
Let's Friend Human

Dah Follow ? Thanks so mash. Sorry sangat guys, kalau nak suruh AMOI follow balik, leave ur message dekat Facebook, Twitter eh. Sure 100% AMOI akan follow balik! Marah sama shoutbox tau. Buat perangai! Okey, Ciao :)
Credits
Fully Editted by: Amoi_Ninie
Skin by : Iezanh Ijan
Best View : Google Chrome