| Dashboard |
- Cintun Amoiyya -
Tutorial Hover Blockquote (Icon Muncul Bila Cursor Sentuh)
Monday | 11:40 PM

Assalamualaikum wbt
Olala guys !

Tuto blockquote macam saya. cuba sentuh blockquote saya. Keluar icon love tu kan. And then, background dia bertukar color kan ? Contoh :-

Hari-hari saya makan nasi kerabu
Haa. Nak tak ? Hokay. Ikut tuto di bawah ini.

Pengguna Blogskin/Template

1. Dashboard > Template
2. ctrl+f kod ini : blockquote:hover {
3. Kalau takde, tambah dekat bawah anak-2 kod ini : blockquote {
4. Contoh nak tambah :-

-klik untuk tumbesaran-

5. Haa nak kod-kod hover dia ? ctrl+c kod di bawah ini.

Pengguna Layout

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget
2. ctrl+F kod ini : .post blockquote {
3. ctrl+c kod di bawah ini, then pastekan di bawah kod .post blockquote { tadi


blockquote:hover {
background-color: #FFC8F2;
-webkit-transition-duration: 3.5s;
background-image:url(URLIMAGE);
background-position:bottom right;
background-repeat:no-repeat;
 }

- URLIMAGE tu korang boleh copy icon-icon cute kat bawah ni.
- credit icon : LyssaSecrets




http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic013demoji_416577decoojp.gif

 http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic005demoji_18140524decoojp.gif

 http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic009demoji_19040781decoojp.gif



PREVIEW. Then, SAVE !

p/s : Kalau takjadi, kasitau dekat shoutbox !


Older Post | Newer Post
Amoi Next Door

Emak saya cakap :
muka saya 10% macam abah, 50% macam mak, 40% macam Amoi :)
Facebook | Tumblr
Let's Friend Human

Dah Follow ? Thanks so mash. Sorry sangat guys, kalau nak suruh AMOI follow balik, leave ur message dekat Facebook, Twitter eh. Sure 100% AMOI akan follow balik! Marah sama shoutbox tau. Buat perangai! Okey, Ciao :)
Credits
Fully Editted by: Amoi_Ninie
Skin by : Iezanh Ijan
Best View : Google Chrome