| Dashboard |
- Cintun Amoiyya -
Tutorial Box Status Cute
Tuesday | 8:25 AM

Assalamualaikum wbt !
Olalala ~

Pepagi lagi dah buat tuto. Takpe takpe. Ini di atas permintaan seorang sahabat, suh buat tuto ini.
Tuto status cute ni, surelah untuk update korang punya status. Contoh :- credits to RoseWany 


-taknampak cam la tu yang korang dah nak k.o. hayya -

Lets Start ! [ Tuto untuk BLOGSKIN/TEMPLATE & LAYOUT adalah SAMA]

- Dashboard > Template (Untuk Pengguna Blogskin/Template)
- Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget (Untuk Pengguna Layout)

ctrl+f kod ini : <head>
lepas jumpa kod itu, ctrl+c kod di bawah ini, then paste di :-
= di bawah untuk pengguna Blogskin/Template
= di atas untuk pengguna Layout

<div style=' position:absolute; top:0px; left:20px; width:200px;'><center style='text-align: right;'>TAJUK</center><div style='Background-image:url(URLIMAGE); repeat; padding: 5px; border:1px solid  #000000; filter:alpha(opacity=1.5); border-radius:7px;'><center><marquee>status/ayat korang</marquee></center></div><div style=' position:absolute; top:50px; left:50px;'/></div>


URLIMAGE tu korang leh dapatkan di >SINI< hanya untuk background yang PUTIH ea ?

*Setiap kali update, korang tukarlah status/ayat korang dekat kod yang sama. Hokay

p/s : p.sMAN, pernah tengok tak cite tu ? BEST !


Older Post | Newer Post
Amoi Next Door

Emak saya cakap :
muka saya 10% macam abah, 50% macam mak, 40% macam Amoi :)
Facebook | Tumblr
Let's Friend Human

Dah Follow ? Thanks so mash. Sorry sangat guys, kalau nak suruh AMOI follow balik, leave ur message dekat Facebook, Twitter eh. Sure 100% AMOI akan follow balik! Marah sama shoutbox tau. Buat perangai! Okey, Ciao :)
Credits
Fully Editted by: Amoi_Ninie
Skin by : Iezanh Ijan
Best View : Google Chrome