| Dashboard |
- Cintun Amoiyya -
Tutorial Blogskins Like Me *
Monday | 5:00 PM

Assalamualaikum wbt !
Ollaaa !

Nak template macam i punyer ? Okay, here we go :

- Klik Sini Dulu - Blogskins -

- Then korang pilihlah yang mana-2 korang berkenan kat situ.

- Contoh Skin ini - Tekan -


- Then, ctrl+f Action.
- Untuk Download tekan Blogger Main :


- Sekarang, dia dah automatic download dalam pc korang.
- Buka kod blogskin yang anda dah download tadi, then ;

- Dashboard - Design - Edit HTML 
- Korangg scrolll smpai bawah, then jumpa ni :


- Pastu klikla Revert to Classic Template tu. Then  keluarla Settings Was Saved Successfully kan ?

-Korang delete SEMUA kod yang ada dalam box kat bawah tu and GANTI dengan kod blogskin yang korang download tadi tu.

Jang jang jang !

SAVED !
Cantik tak ? Tapi untuk edit, i akan ajar di entry seterusnya !

Credit to - Anys Nadhilah

p/s : Kalau boleh, awal-awal, backup dulu template. Takjadi, kasi taw !




Older Post | Newer Post
Amoi Next Door

Emak saya cakap :
muka saya 10% macam abah, 50% macam mak, 40% macam Amoi :)
Facebook | Tumblr
Let's Friend Human

Dah Follow ? Thanks so mash. Sorry sangat guys, kalau nak suruh AMOI follow balik, leave ur message dekat Facebook, Twitter eh. Sure 100% AMOI akan follow balik! Marah sama shoutbox tau. Buat perangai! Okey, Ciao :)
Credits
Fully Editted by: Amoi_Ninie
Skin by : Iezanh Ijan
Best View : Google Chrome