| Dashboard |
- Cintun Amoiyya -
Cuba Baca dan senyumm :]
Saturday | 11:39 AM

siapalah saya untuk mengatakan saya jatuh cinta? cinta? persepsi saya, hanyalah yang di atas sana, layak saya cintai. Mungkin terkadang, manusia semakin alpa dengan dunia percintaan. Itu tidak perlu saya nafikan. Kerana setiap manusia memang tidak lari dari kealpaan jika keteguhan keimanan hanya berbataskan lahir dari keluarga yang sudah beragama Islam.

Saya juga mengaku, saya telah alpa. Namun, sejak kepergian saya mensucikan jiwa di sana, saya sedar hakikat kasih sayang dan cinta. Saya hanya setahun jagung untuk menceritakan tentang percintaan. Namun, 14 tahun hidup di muka bumi ini, sudah cukup untuk mencari perbezaan antara cinta dan kasih sayang.

Lelaki yang kini saya nantikan, hanyalah kasih sayang yang saya curahkan seperti kepada rakan-rakan saya yang lain. Cuma, bohonglah saya jika saya kata saya tiada perasaan kasih sayang lain dari biasa. Ya! Perasaan.

Kadang-kadang saya sedar bahawa hakikatnya, saya tidak perlu 'dia' dengan kata lain, seorang kekasih. Hmm.. Siapalah saya untuk berkasih terhadap manusia sedangkan cinta saya untuk Dia belum tentu untuk ke syurga.

Justeru itu, saya amat berbangga jika saya berkata "saya cintakan dia sampai syurga" berbanding "saya cintakan awak melebihi segala-galanya" ok. Fine. Now, Tuhan awak nak letak kat mane kalau dah sayang manusia melebihi segala-galanya?

Terima kasih buat saudara Muhd Nabil Fikri Bin Mohd.(waauu..pink gituu >,>)
Kerana dia, saya dah reti membezakan kasih sayang dan cinta. :)

Jadi, walaupun awak-awak sume sayangkan 'dia', tapi kena lah ingat. Dia yang Maha Esa lagi layak untuk mendapat cinta korang, tahu tak?

Just tak salah korg nak sayangkan dia, but .. Mak bapak korang, family korang, kawan2 korang, layak jugak disayangikan? tak gitu? Saya tak kata salah tapi tak jugak kata betul. Dgn kata lain, masing2 punya pendapat kan?

so, setakat ni jelah, ceramah ilmu saya untk korang di musim cuti ! @.@

p/s : poinng2! terkantoi dengan abang ade nama dia lah pulak! ayoyo malcik tniii!! haghhh..


Older Post | Newer Post
Amoi Next Door

Emak saya cakap :
muka saya 10% macam abah, 50% macam mak, 40% macam Amoi :)
Facebook | Tumblr
Let's Friend Human

Dah Follow ? Thanks so mash. Sorry sangat guys, kalau nak suruh AMOI follow balik, leave ur message dekat Facebook, Twitter eh. Sure 100% AMOI akan follow balik! Marah sama shoutbox tau. Buat perangai! Okey, Ciao :)
Credits
Fully Editted by: Amoi_Ninie
Skin by : Iezanh Ijan
Best View : Google Chrome