| Dashboard |
- Cintun Amoiyya -
Malaysia..keep tenteram !
Tuesday | 9:31 PM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera.


Entry hari ni adalah tak lain tak bukan sebab ingin 'curahat'. Tni pernah berkongsi maklumat dengan seorang salah seorang anak buah, bagi seorang kanak-kanak kecil yang baru nak kenal dunia, mereka kebanyakannya, lebih suka memberi tagline terhadap persekitarannya : this is a scary world!


mana tak scary-nya apabila kes skandal tu, dah masuk mahkamah ni. Lepas tu, kes-kes politik. Tidak nampak di mata anak-anak ini, mereka berpolitik secara baik. Sedangkan, diri sendiri pun merintih dalam diam. Apakah nasib anak-anak di masa hadapan kelak? Adakah keadaan sekarang ini sebagai jaminan? Minta dijauhkan.


Walaupun, tni baru setahun jagung, berita segenap dimensi, tidak dilepaskan. Lebih-lebih lagi tentang hal ehwal negara sendiri. Tni semakin kabur untuk melihat Malaysia seperti dulu. 


Tni akur dan mengaku, negara kita tiada bandingan. Yang kini, memang tak dinafikan, masih aman damai, persekitaran yang masih teratur. Namun, semakin kurang perpaduan di antara rakyat. Adakah zaman kegemilangan British akan berulang? Minta dijauhkan.


p/s : dalam solatku, ku merintih, minta-minta Engkau memimpin, pemimpin-pemimpin kini ke jalan yang benar.  :')


Older Post | Newer Post
Amoi Next Door

Emak saya cakap :
muka saya 10% macam abah, 50% macam mak, 40% macam Amoi :)
Facebook | Tumblr
Let's Friend Human

Dah Follow ? Thanks so mash. Sorry sangat guys, kalau nak suruh AMOI follow balik, leave ur message dekat Facebook, Twitter eh. Sure 100% AMOI akan follow balik! Marah sama shoutbox tau. Buat perangai! Okey, Ciao :)
Credits
Fully Editted by: Amoi_Ninie
Skin by : Iezanh Ijan
Best View : Google Chrome