| Dashboard |
- Cintun Amoiyya -
penemuan yg pelik di madinah dan mekah! (tanah haram Allah)
Friday | 11:06 PM
alhamdulillah. tni masih dapat bernafas dan dpt hupdate belog hari ini dgn izinNya.

so, hari ni.. tni nak dedah dua secret mission, jadi, korg jgn bagi tau sesape eh? memohon kerjasama!

ekceli, korg thu tak, ade satu penemuan terbaru di madinah?

-penemuan baru tersebut ialah, telah ditemukan oleh para penduduk Arab Saudi di madinah, ade satu tempat nii.. skarang terkenal bahawa tarikan graviti dia bukan ke tanah..tetapi diibaratkan jika air tumpah, air tersebut akan naik ke atas...even, ustaz mutawwif yg bawak kitaorg tu pun ckp, penemuan tuu baru setahun dua...nak tahu bukti dy??

-bukti nya.. tni sendiri n para jemaah umrah yg laen ade atas sebuah bas, yg lebih kurang beratnya same dgn terminator....lebih kurangla kan...seberat2 bas tu, tanpa driver bas tuu tekan minyak, bas tu dapat pergi selaju 180 km/j...time tuu, kitaorg mmg nebes laa kan..lajuu gile..pening lalat tni!

-pastu, ustaz mutawwif tu cakap, ade org puteh nak kaji tempat tuu kan, tapi tanah madinah kan tanah haram bagi bukan beragama Islam, so..haram tetap haram..tak boleh masuk..tuu janji Allah, bukan janji kerajaan Arab Saudi..kalau diorg masuk, insyaAllah mati cepat..tak caye? korg kaji laaa sendiri..tu berdasarkan ape yg dikasi tahu oleh org tempatan kat situ..

keajaiban kedua.. korg tak pelik kenapa air zam-zam tak habis2? sdgkan dah berapa ratus, ribu tahun dah kan? sejak kisah Siti Hajar dgn si anaknya Nabi Ismail tuu..meh tni kasitahu rahsia yg baru tni dapat tahu..



-menurut satu kajian, air zam-zam akan mengalir sehingga kiamat..air zam-zam akan menjadi semakin banyak jika jemaah yg datang beribadat di kota mekah semakin ramai..kalau jemaah sikit, sikitla..tuu berdasarkan bukti yg kukuh..tak silap ustaz mutawwif tuu yg ckp..

(untuk pengetahuan, ustaz mutawwif tuu menuntut di mekah.. menuntut dgn ustaz Yaman tak silap namanya..ustaz tuu mmg terkenal laa dgn keluasan ilmu pengetahuannya..jadik, banyak sgt ilmu yg tni dpt selama berada di tanah haram madinah al-munawwarah dan mekah al-mukarramah..)

'ya Allah..betapa besarnya kekuasaanMu..aku berasa malu terhadapMu kerana masih ada hambaMu yg berpaling terhadapMu..Ya Allah, engkau bukakanlah pintu hati mereka..nescaya mereka akan memilih jalan yg terbaik..' - taqaballahuminkum..amin..!

p/s : rase cam tak nak balik malaysia je..hehe :)


Older Post | Newer Post
Amoi Next Door

Emak saya cakap :
muka saya 10% macam abah, 50% macam mak, 40% macam Amoi :)
Facebook | Tumblr
Let's Friend Human

Dah Follow ? Thanks so mash. Sorry sangat guys, kalau nak suruh AMOI follow balik, leave ur message dekat Facebook, Twitter eh. Sure 100% AMOI akan follow balik! Marah sama shoutbox tau. Buat perangai! Okey, Ciao :)
Credits
Fully Editted by: Amoi_Ninie
Skin by : Iezanh Ijan
Best View : Google Chrome