| Dashboard |
- Cintun Amoiyya -
Geli Hati..
Tuesday | 5:59 PM

terkelip2 mate tni kat dpn pc nih..hahha..gile punye statement..korg nk tau tak statement sal ape?
nih hah, statement tak sedar dah bertunang..actually, tni baru thu hari nii sal bertunang ni, bukan mcm skrg..-yg bwk rombongan, cincin semue tuu just sbgai adat..

korg thu tak, bile daa jdi camni, korg daa di kira bertunang!  :

Situasi Pertama
Lelaki : I nk jadikan u isteri I, u nak tak?
Perempuan : Erm..konfirm lah I nak. Gile u I tak nak..

Situasi Kedua
Lelaki : Sy berhasrat nk amik awk sbgai isteri sy nanti, awk setuju tak?
Perempuan : InsyaAllah awk..sy stju..

Penting untuk korang thu bhwa, wlaupun kluarga si perempuan tak tahu ttg tuu, perempuan n lelaki tuu dah di kira bertunang secara sah..

dari segi hukum fiqah..tunang bererti : pihak lelaki menyatakan hasrat berkahwin pada pihak perempuan.. Bila perempuan menjawab setuju, maka jadilah perempuan itu tunangan laki tersebut..
jdi, bile ade org laen or lelaki laen mintak nk masuk meminang time situasi2 atas berlaku, ianya dikira haram..

waa...korg..caner?bedeba tak..kot2 time kecik2 maen kawen2, terus terlafaz ayat cam situasi tuu,?haaa caner??...hahahah..tak derlaa..yg tak mtg dikira tak sah..

untuk mklumat lagi, pegi belog si Sofia nii * sofiaAIMD

p/s : bagai mahu tecabut jantung plus my liver..hehe :)


Older Post | Newer Post
Amoi Next Door

Emak saya cakap :
muka saya 10% macam abah, 50% macam mak, 40% macam Amoi :)
Facebook | Tumblr
Let's Friend Human

Dah Follow ? Thanks so mash. Sorry sangat guys, kalau nak suruh AMOI follow balik, leave ur message dekat Facebook, Twitter eh. Sure 100% AMOI akan follow balik! Marah sama shoutbox tau. Buat perangai! Okey, Ciao :)
Credits
Fully Editted by: Amoi_Ninie
Skin by : Iezanh Ijan
Best View : Google Chrome