| Dashboard |
- Cintun Amoiyya -
da alik ro ta .
Saturday | 4:18 PM

ehem ehem..

nak cite nii.. (suare usop kedengaran : ce citer ce citer..)haha

kisah pak cik yg entah pape

ekceli, cite dy canii..


dy, Pak Uda (bukan nama sebenar), berhajat nak pegi New Zealand, tmpat anaknya smbung belajar, dgn menaiki flight. d sbbkan dy pon dah tua, bini dy pon tak teragak-agak laa nak habiskan duit untuk dy. lagipun, bru balik buat umrah. haji sudah lame dah.

nak ceritanya, naik lah si Pak Uda dan isterinya kapal terbang bernombor SV bla bla bla. Pak Uda dah pesan kat anak dy yg duk Malaysia ni, suh ckp kat pramugari atas kapal terbang tu, bgi je pape mknn @ minuman kat dy n isteri dy. sbb dy jnji nak mkn sume. maklumlah, Pak Uda ni suka, try mknn bru.

sampaila waktu mkn, dyorg mmg makan n sapu sume la makanan yg ade dpn mate tu. alhamdulillah. tibe lak gliran untuk minum. korg tahu tak, bile dyorg serve air, dyorg akan serve skali dgn gula, garam, lada hitam(erk..lada hitam?), serbuk susu,uncang teh&kopi.

si Pak Uda kan dah janji nak minum and makan sume yg diserve, tanpa fikiran entah pape, si Pak Uda and isteri dy pon masuk kan sume perencah2 yg ade. haha. lepas bebrapa teguk, katenye "sedap sungguh teh atas kapal terbang eh, laen rasenye yg kite minum kat darat,".

30 min kemudian, "grurr graarr".. bunyi perut Pak Uda dah berselawat la pulak. nak pegi ke tandas lak pak cik nii. sampai tandas, biasenye tandas kat umah ade penyelak kan, atas kapal terbang tak de selak, dy jus automatik. Pak Uda yg terngehe-ngehe kat situ, tawakal jela sebab tak jumpa penyelak pintu tandas tu.

tidak berapa lame kmudian, sesudah selesaikan hajat, cari laa air, kat paip tu, ade kaler ijau and kale merah. dia suka kaler merah, so dia tarikla picu tuu sampai last kali kale merah. 'coi coi coi coi coi coi'

kapal terbang terpakse mendarat dgn cemas di Bangladesh. Pak Uda telah mengalami _ _ _ _ _ . dia dimasukkan ke hospital kat Bangladesh. -end-

p/s : tett..jgn jadik da alif ra ta ye malaysians! :p


Older Post | Newer Post
Amoi Next Door

Emak saya cakap :
muka saya 10% macam abah, 50% macam mak, 40% macam Amoi :)
Facebook | Tumblr
Let's Friend Human

Dah Follow ? Thanks so mash. Sorry sangat guys, kalau nak suruh AMOI follow balik, leave ur message dekat Facebook, Twitter eh. Sure 100% AMOI akan follow balik! Marah sama shoutbox tau. Buat perangai! Okey, Ciao :)
Credits
Fully Editted by: Amoi_Ninie
Skin by : Iezanh Ijan
Best View : Google Chrome