| Dashboard |
- Cintun Amoiyya -
Maulidur Rasul
Tuesday | 10:20 AM
Assalamualaikum dan selawat ke atas nabi yg trunggul iaitu Nabi Muhammad SAW..
hari ni,15.2.2011 bersamaan 12 Rabiulawal 1432H..adlh hari keputeraan Nabi Muhammad..spesel kan hari ni?Allah daa buat 2 pilihan,bgi yg otaknye 'kolot',konpem plih hari Valentine (kemarin) kan? n satu pilihan lagi, hari nii..marilah kite selawat ke atas nabi junjungan kite..

actually, bukan hari ni je spatutnye kite selawat ke atas Muhammad SAW, but hari2..setiap mase..time nk gie kelas (time jln), nk naek tngga.. mmasak.. n bnyk lah lgi aktiviti2 harian kite bleh di isi dgn selawat..bkan susah..juz allahummasollialamuhammad waala alihi wasohbihi wassalam..

name kekasih, tiap2 jam,tiap2 detik..kite bleh sebut kan? selawat ke atas Nabi kite? jrg2 awk kate? haih..

tni penah gak dnga hadis yg ustzh/ustz kelas tni gitau.."sape2 yg selalu berselawat ke atas Muhammad SAW,namun amalan kebaikan dia seiring dgn amalan keburukan di akhirat kelak, maka Nabi Muhammad, akan meletakkan serbannya, ke atas penimbang kebaikan untuk membantu kite di 'mahkamah' Allah nnti.."

p/s : x susahkan selawat? sesungguhnya SAYA MENCINTAI NABI MUHAMMAD saw

Older Post | Newer Post
Amoi Next Door

Emak saya cakap :
muka saya 10% macam abah, 50% macam mak, 40% macam Amoi :)
Facebook | Tumblr
Let's Friend Human

Dah Follow ? Thanks so mash. Sorry sangat guys, kalau nak suruh AMOI follow balik, leave ur message dekat Facebook, Twitter eh. Sure 100% AMOI akan follow balik! Marah sama shoutbox tau. Buat perangai! Okey, Ciao :)
Credits
Fully Editted by: Amoi_Ninie
Skin by : Iezanh Ijan
Best View : Google Chrome