| Dashboard |
- Cintun Amoiyya -
Kadang-kadang...
Friday | 1:46 PM

http://matcuoi.comkadang-kadang..

kita x sedar kita banyak sesangat wat keburukan n kejahatan..
x kiralah dari segi mulut, hati, mata...hmm..mmg bnyk sesangat an..
so,korang, ai nih tni nk wat point mengapa kita wat slh :



  •  pes, korang ade tekasa bhasa mybe ngan mak bapak, adik-beradik..or sesape yg korang sepatut korang hormati..especially ur mom..
  • second, korang x jage solat korang..jgn lewatkan solat..jgn tinggal solat dgn sengja..melainkan alsan yg korang mmg x leh elakkan..(lenlaa kalo korang ckap : aku gie clubbing smalam..x smpat nk solat isyak..balik pagi..qada jelah eh..)..no no no..korang tau x clubbing tuu masuk dlm kategori haram?x thu?korang search kat google..coz kalo tni kasi penerangan kat sini..lari tjuk entry ai nih lak..
  • third, hidup korang kuca kacir..x tentu arah..x de pengurusan mase..korang asyik sibuk dgn hal dunia dan lalai dlm mengerjakan apa yg wajib spti solat,mengaji,mnjaga keluarga or 'ape yg penting tuu kite lebih pentingkan kerana yg lebih penting itu adalh lebih penting..'
so,korang setakat  nii jela pndapat tni dlm hal2 kita x seda kite bnyk sesangat wat kesalahan..kita manusia,x lari dari kesalahan dan dosa..so,sekecil-kecil dosa pon,kita keno bertaubat..sebabb..sekecik-kecik itu lah akan menjadi besa tau x..mm.."tamat ceramah ustzah x der lesen ari nih"..eh eh ..bru hidup atas dunia nih 14 tahun..ti mcm2 daa tni dapat sedaa..k..wassalammm..zazzz..!

mix nk menggatai ai nih..mak nk kawen n pakai bju pengantin cam dyorang...hahahahha..!




Older Post | Newer Post
Amoi Next Door

Emak saya cakap :
muka saya 10% macam abah, 50% macam mak, 40% macam Amoi :)
Facebook | Tumblr
Let's Friend Human

Dah Follow ? Thanks so mash. Sorry sangat guys, kalau nak suruh AMOI follow balik, leave ur message dekat Facebook, Twitter eh. Sure 100% AMOI akan follow balik! Marah sama shoutbox tau. Buat perangai! Okey, Ciao :)
Credits
Fully Editted by: Amoi_Ninie
Skin by : Iezanh Ijan
Best View : Google Chrome