| Dashboard |
- Cintun Amoiyya -
100 Ribu Warga Britain Memeluk Islam, Dua Pertiga Wanita Kulit Putih
Sunday | 6:34 PM


London- Maklumat  terkini hasil penelitian yang dijalankan oleh pertubuhan "multi-faith group Faith Matters"  melaporkan rakyat negara Britain yang  memeluk Agama Islam Inggeris telah melebihi 100.000.  
Yang menariknya 70 peratus terdiri daripada warga kulit putih dan dua pertiga daripadanya adalah dari kalangan wanita Inggeris.  Pada tahun 2010 saja, seramai 5 200 warga Inggeris telauh menukar agamanya kepada Islam.
Angka ini hampir dua kali ganda dalam tempuh sepuluh tahun dengan majoriti yang menukar agama kepada Islam adalah wanita kulit putih berumur 27 tahun kerana mereka begitu muak dengan budaya kebendaan  serta  cara hidup yang tidak bermoral [budaya negatif].
Berdasarkan perangkaan  dalam penelitian oleh pertubuhan
"multi-faith group Faith Matters"  mengandaikan  bahawa negara Inggeris sedang menjalani proses 'Islamification'.  Walaupun sudah memeluk Islam mereka mendakwa merasa  serasi dan selesa tinggal di Britain walaupun adakalanya mereka menghadapi masalah kecil. [sumber: dailymail.com.uk]
p/s: dipetik dari blog Orang Muo

Older Post | Newer Post
Amoi Next Door

Emak saya cakap :
muka saya 10% macam abah, 50% macam mak, 40% macam Amoi :)
Facebook | Tumblr
Let's Friend Human

Dah Follow ? Thanks so mash. Sorry sangat guys, kalau nak suruh AMOI follow balik, leave ur message dekat Facebook, Twitter eh. Sure 100% AMOI akan follow balik! Marah sama shoutbox tau. Buat perangai! Okey, Ciao :)
Credits
Fully Editted by: Amoi_Ninie
Skin by : Iezanh Ijan
Best View : Google Chrome