| Dashboard |
- Cintun Amoiyya -
Tutup Aurat tuuu!
Wednesday | 12:42 PM
---- I LOVE MY RELIGION . U? ----
Allah Swt telah mnyuruh kiter mnutup aurat(dari hujung rambut smpai hujung kaki ex. tangan dan muka...)...mnutup aurat juga melitupi cara kita memakai pkaian...cntohnya jika kte mmakai pkaian yg ketat,same juge speti s'org pompuan itu bertelanjang..

astaghfirullahalazim..sapo x bleh ngaku yg dy penah tngok s'org pompuan tuh mmakai sluar fit..(letat d pnggung dan di di betis hngga k kaki)...nii ngara barat punyer trend larh pasal..org yahudi sntiasa mncari jln untk mnyesatkan kte..tpi sbnrnye ianya trletak iman d dada..jka iman d dada itu speti sebutir nasi,maka senang larh smut nk mkn..n jika smua nasi itu bertompok d klngnnya,mka susahla semut nk mkan..(sori..x der idea yg lebih bgus..hahaha..kui3)...

so,bgi kite sbgai org Islam dan ingin slalu hampir dan dsygi oleh Allah,sng jer..ttup aurat..org laki x leh lihat..buat ape nk tnjuk kat org laki..x gune langsung..tpi ingt jngn niat nk ttup aurat juz dsbbkan nk bgi org laki tngok keayuan kiter lak..niat nk ttup aurat kerana Allah..

mcm yg dengar kat radio pgi tadi(time nk gie beli ayam ngan mak sedare n spp..)..ade s'org pnceramah tuu ckp..jka s'org wnita tuu kluar dgn tidak mnutup auraat sama speti dier tlah mlangkah ke dlm neraka...so,amik iktibar larh sndiri..pndai2 larh korang jge diri masim2..jangan mudah mnjadi sperti tisu tandas..iaitu sng hancur apabila terkena air..jdila sebutir prmata yg bersinar,berkilauan d klngn tisu2 tndas tersebut keyh...

wassalam..


Older Post | Newer Post
Amoi Next Door

Emak saya cakap :
muka saya 10% macam abah, 50% macam mak, 40% macam Amoi :)
Facebook | Tumblr
Let's Friend Human

Dah Follow ? Thanks so mash. Sorry sangat guys, kalau nak suruh AMOI follow balik, leave ur message dekat Facebook, Twitter eh. Sure 100% AMOI akan follow balik! Marah sama shoutbox tau. Buat perangai! Okey, Ciao :)
Credits
Fully Editted by: Amoi_Ninie
Skin by : Iezanh Ijan
Best View : Google Chrome